Terrein

De Heumstede is gelegen in de schitterende omgeving van het Gelders Landschap in het plaatsje Hernen vlakbij Nijmegen. De stoeterij beschikt over 11 hectare grond waarop de boerderij staat met zijn schuren waarin onder andere ruime paardenboxen.

Hiernaast liggen meerdere paddocks met buitenverlichting, een longeerring, een buitenwasplaats, een stukje huisweide en een springweide waarin vanaf het voorjaar tot de herfst een groot springparcours staat opgebouwd.

Daarnaast ligt de grote crossweide met een veelvoud aan crosshindernissen. In deze crossweide worden met grote regelmaat nieuwe hindernissen gebouwd om de nodige variatie te kunnen waarborgen. Bij de crossweide ligt ook een grote dressuurring van 20×60 m. Om het totale terrein heen is een galoppeerbaan aangelegd.

Op het crossterrein zijn drie grote waterbakken opgenomen en natuurlijk ontbreken ook verschillende wallen met diverse op- en afsprongmogelijkheden niet. Punten, Trakheners, heggen: alle soorten hindernissen zijn te vinden, van het laagste tot sterren-niveau.

De overige grond wordt gebruikt als weidegrond. Deze weidegrond is in verschillende percelen verdeeld en paardveilig afgezet. Alle paarden komen dagelijks in de uitloop en in de zomer kan eventueel weidegang geboden worden.

De Heumstede beschikt over een aantal ruime volpensionstallen. Standaard worden de paarden gestald op stro. In overleg kan ook voor een vlasstrooisel gekozen worden. De boxen worden regelmatig uitgemest en dagelijks opgestrooid. Tevens is in de pensionprijs opgenomen: krachtvoer (brok) en hooi (goed gewonnen en van eigen land).

Verder heeft de Heumstede de beschikking over een stapmolen en een solarium en in de boerderij is een eenvoudige kantine gehuisvest waar een kop koffie of thee gedronken kan worden.