Training

WaterbakInstructie

De lessen worden gegeven door Rob Janssen of een van de gediplomeerde medewerkers.

Een crossles duurt in principe 1 uur. U kunt alleen komen of met een groep. De lessen worden aangepast aan het niveau van de leerling(en). Ervaring in crossen of zelfs springen is niet verplicht of vereist. Beginnende crossers kan Rob een uitstekende basis meegeven. In de cross is vertrouwen het sleutelwoord. Ook veel dressuurcombinaties (amazones, ruiters en paarden) volgen met veel plezier af en toe een crossles. Rob geeft les aan uiteenlopende pony’s en paarden, rijpaarden, Volbloeds, Connemara’s, maar bijvoorbeeld ook Shetlanders, Fjorden en Friezen. Elk paard, elke pony kan een sprongetje maken en de ervaring leert dat ze het werk in het terrein allemaal leuk vinden.

Op het gehele terrein van De Heumstede is het rijden met goedgekeurde cap verplicht. Tijdens een crossles is ook het dragen van een goedgekeurde bodyprotector verplicht. We raden u aan tijdens een crossles uw paard van beenbescherming voor en achter te voorzien. Bij voorkeur gebruikt u crossbeschermers, omdat deze speciaal voor het terreinwerk ontwikkeld zijn. De reguliere peesbeschermers etc. raken gemakkelijk los.

Groepstrainingen

Omdat het voor crosspaarden en –pony’s belangrijk is om veel verschillende hindernissen te zien, geeft Rob ook regelmatig lessen op andere terreinen, bijvoorbeeld De Valouwe te Ede, De Schalm te Renswoude, Tuytelaars te Baarle-Nassau. Deze trainingen worden in groepsverband gegeven en duren vijf kwartier. De groepen bestaan uit vijf of zes combinaties.

Het voorlopige planning van de groepslessen voor 2017 staat vermeld onder nieuws.

groepslessen voorjaar 2017